Onze lessen

Elke stap beleven, elke stap genieten.

Ouder & peuterdans

Door het één op één contact tussen ouder en kind tijdens het dansen wordt de band tussen beiden extra versterkt. Daarnaast is het samen dansen ook bevorderlijk voor de lichamelijke ontwikkeling van het kind. Het is goed voor de groei van spieren en botten en het kanaliseren van de energie. Op deze manier komt je kind namelijk op een natuurlijke manier in aanraking met bewegen en met dans.

Peuterballet

Ballerina’s en balletdansers in de dop kunnen vanaf 2,5 jaar kennismaken met de beginselen van ballet.
Dansen met plezier, samen met andere kinderen, terwijl er tevens aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van hun motoriek. Daarbij wordt de fantasie zeker ook gestimuleerd. Door zoveel mogelijk aan te sluiten op de leefwereld van de peutertjes, krijgen zij de kans om op hun eigen, ongedwongen manier, te ontdekken wat dans voor hen betekent.

Kleuterballet

Kleuterballet gaat net weer een stapje verder dan de peuter-dansles. De balletlessen zijn bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar en lopen parallel met groep 1 en 2 van de basisschool.
Met veel aandacht voor bewegen op muziek, ruimte om te spelen en uit te proberen, gaan kleuters stap voor stap verder in het ontwikkelen van hun motoriek en concentratievermogen. De kinderen leren makkelijk dansen omdat de stappen aangeboden worden aan de hand van korte verhalen en leuke liederen. Zo creëren we een sfeervolle klas voor onze komende generatie dansers.

Dans-mix

Binnen deze lessen wordt er gewerkt met een mix van ballet, jazz en tapdans. Hierin staat het leren kennen en beoefenen van deze verschillende dansstijlen centraal, waarbij er tevens wordt gewerkt aan de basis, motoriek, en het hebben van plezier. Door te luisteren naar de wensen en behoeften van het kind bieden wij de vrijheid om op onderzoek te gaan naar wat zij het aller leukst vinden.

Deze lessen zijn voor kinderen van groep 1 t/m 5 van het basisonderwijs.

 

.

Klassiek ballet

Zijn kinderen na hun introductie via het kleuterballet nog steeds enthousiast over ballet en willen ze graag meer leren, dan kunnen ze doorstromen naar de lessen klassiek ballet. De groepen zijn verdeeld in K3, K4-5 en klassiek ballet I-a (basisschool groepen 6 t/m 8 bo). Na groep 8 van de basisschool, gaan kinderen door met de andere drie niveaus van klassiek ballet (beginner, half-gevorderd en gevorderd klassiek ballet).

Daarnaast zijn er ook lessen voor volwassenen die willen beginnen met klassiek ballet.

Tijdens deze lessen gaan we echt werken aan de juiste dans techniek die zo ontzettend belangrijk is en je niet alleen een goede balletdanser maakt, maar je ook verder helpt in je latere leven bij het hebben van een juiste lichaamshouding. De gratie en kracht die worden aangeleerd tijdens Klassiek Ballet vormen bovendien een goede basis voor het aanleren van andere dansstijlen.

Spitzen

Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen vanuit de Klassieke balletlessen doorstromen naar de spitzen lessen wanneer zij hiervoor lichamelijk klaar zijn. Om dat te kunnen vaststellen is een orthopedische keuring nodig. In de Spitzen lessen werken we intensiever verder aan kracht, ‘core’ en techniek.

Jazzdans

Volwassenen en kinderen kunnen bij ons lessen Jazzdans komen volgen. Jazzy tunes bieden ruimte voor het beste van meerdere werelden gecombineerd in één les: de schone lijnen van ballet maar ook moderne elementen als lyrical & fussion-jazz. Laat je verrassen door verschillende choreografieën die van heel teder en zacht tot ruig en wild kunnen variëren.

Moderne dans

In de lessen moderne dans zijn we niet alleen bezig met het bewegen van ons lichaam op de muziek maar leren we ons ook bewust te zijn van onze omgeving en emoties. Niet gebonden aan welke disciplines dan ook zijn we juist in deze les heel vrij om ons via dans uit te drukken zoals we ons op dat moment voelen. Door die extra ruimte hebben de dansers (deze les is voor tieners en volwassenen) bij uitstek de mogelijkheid te groeien in het uitvoeren van choreografieën.
 
 

Danza-fit

Danza-fit  is een fijne manier van bewegen. Er worden dansstijlen zoals jazz, latin-dans, klassiek ballet en conditie training gecombineerd tot een uitdagende en lekkere workout op hedendaagse en energieke muziek. De focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Meer balance, meer flexibiliteit en soepele gewichten.

DZ Company

DZ Company is een van onze twee dansgroepen die zijn samengesteld uit jonge ambitieuze dansers. Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om buiten de reguliere lessen om verder te gaan met dans. Ze werken niet alleen een verdieping van hun techniek en verscherping van hun discipline, maar komen op jonge leeftijd al in aanraking met het optreden voor publiek en het samenwerken aan een serieuze dansproductie.
 

The Tap Troop

The Tap Troop is een van onze twee dansgroepen die zijn samengesteld uit jonge ambitieuze dansers. Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om buiten de reguliere lessen om verder te gaan met dans. Ze werken niet alleen een verdieping van hun techniek en verscherping van hun discipline, maar komen op jonge leeftijd al in aanraking met het optreden voor publiek en het samenwerken aan een serieuze dansproductie.
 

Kom je ook dansen?

 

Balletstudio Danzaira

Pustraat 82

6131 HN

e. info@danzaira.nl

m. 0622435317

Groepsindeling & niveaus

Ouder & peuterdans 2 jaar 

Peuterballet 2,5 jaar

K1-2 = Klassiek ballet groep 1-2 bo

K3 = Klassiek ballet groep 3 bo

K4-5 = Klassiek ballet groep 4-5 bo

3-5 = groep 3 t/m 5 bo

I = beginners

II = half-gevorderd

a = groep 6 t/m 8 bo

b = voorgezet onderwijs

c = volwassenen 

 

Ballet & danskleding

We streven naar hetzelfde model balletpakje en danskleding vanwege de uniformiteit.

Onze danskleding  is alleen bij Django dancewear in Amstenrade verkrijgbaar.

Leerlingen horen de juiste danskleding te dragen, maar volwassenen hoeven geen dansuitrusting aan te schaffen.

Open week 2021

Van maandag 6 t/m zaterdag 18 september