Danzaira Dansstudio te Sittard Logo Roze

Lesaanbod

Elke stap beleven, elke stap genieten.

Peuterballet dansstudio Danzaira Sittard

Peuterballet

Peuters houden van muziek en vooral lekker dansen. Ballet is bevorderlijk voor de lichamelijke ontwikkeling van het kind. Het is goed voor de groei van spieren en botten en het kanaliseren van de energie. Op deze manier komt je kind namelijk op een natuurlijke manier in aanraking met muziek, bewegen en met dans.

Kleuterballet dansstudio Danzaira Sittard

Kleuterballet

Kleuterballet gaat net weer een stapje verder dan de peuter-dansles. De balletlessen zijn bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar en lopen parallel met groep 1 en 2 van de basisschool. Met veel aandacht voor bewegen op muziek, ruimte om te spelen en uit te proberen, gaan kleuters stap voor stap verder in het ontwikkelen van hun motoriek en concentratievermogen. De kinderen leren makkelijk dansen omdat de stappen aangeboden worden aan de hand van korte verhalen en leuke liederen. Zo creëren we een sfeervolle klas voor onze komende generatie dansers.

Klassiek ballet

Zijn kinderen na hun introductie via het kleuterballet nog steeds enthousiast over ballet en willen ze graag meer leren, dan kunnen ze doorstromen naar de lessen klassiek ballet. De groepen zijn verdeeld in K3, K4-5 en klassiek ballet I-a (basisschool groepen 6 t/m 8 bo). Na groep 8 van de basisschool, gaan kinderen door met de andere drie niveaus van klassiek ballet (beginner, half-gevorderd en gevorderd klassiek ballet).

Daarnaast zijn er ook lessen voor volwassenen die willen beginnen met klassiek ballet.

Tijdens deze lessen gaan we echt werken aan de juiste dans techniek die zo ontzettend belangrijk is en je niet alleen een goede balletdanser maakt, maar je ook verder helpt in je latere leven bij het hebben van een juiste lichaamshouding. De gratie en kracht die worden aangeleerd tijdens Klassiek Ballet vormen bovendien een goede basis voor het aanleren van andere dansstijlen.

Spitzen

Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen vanuit de Klassieke balletlessen doorstromen naar de spitzen lessen wanneer zij hiervoor lichamelijk klaar zijn. Om dat te kunnen vaststellen is een orthopedische keuring nodig. In de Spitzen lessen werken we intensiever verder aan kracht, ‘core’ en techniek.

Jazzdans dansstudio Danzaira Sittard

Jazzdans

Volwassenen en kinderen kunnen bij ons lessen Jazzdans komen volgen. Jazzy tunes bieden ruimte voor het beste van meerdere werelden gecombineerd in één les: de schone lijnen van ballet maar ook moderne elementen als lyrical & fussion-jazz. Laat je verrassen door verschillende choreografieën die van heel teder en zacht tot ruig en wild kunnen variëren.

Moderne Dans dansstudio Danzaira Sittard

Moderne Dans

In de lessen moderne dans zijn we niet alleen bezig met het bewegen van ons lichaam op de muziek maar leren we ons ook bewust te zijn van onze omgeving en emoties. Niet gebonden aan welke disciplines dan ook zijn we juist in deze les heel vrij om ons via dans uit te drukken zoals we ons op dat moment voelen. Door die extra ruimte hebben de dansers (deze les is voor tieners en volwassenen) bij uitstek de mogelijkheid te groeien in het uitvoeren van choreografieën.

DZ Company dansstudio Danzaira Sittard

DZ Company

DZ Company is een van onze twee dansgroepen die zijn samengesteld uit jonge ambitieuze dansers. Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om buiten de reguliere lessen om verder te gaan met dans. Ze werken niet alleen een verdieping van hun techniek en verscherping van hun discipline, maar komen op jonge leeftijd al in aanraking met het optreden voor publiek en het samenwerken aan een serieuze dansproductie.

The Tap Troop dansstudio Danzaira Sittard

The Tap Troop

The Tap Troop is een van onze twee dansgroepen die zijn samengesteld uit jonge ambitieuze dansers. Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om buiten de reguliere lessen om verder te gaan met dans. Ze werken niet alleen een verdieping van hun techniek en verscherping van hun discipline, maar komen op jonge leeftijd al in aanraking met het optreden voor publiek en het samenwerken aan een serieuze dansproductie.

Groepsindeling en niveaus

Peuterballet 2,5 t/m 3 jaar
K1-2 = Klassiek ballet groep 1-2 bo
K3 = Klassiek ballet groep 3 bo
K4-5 = Klassiek ballet groep 4-5 bo
3-5 = groep 3 t/m 5 bo
Basics = Basis techniek voor beginners
I = beginners
II = half-gevorderd
a = groep 6 t/m 8 bo
b = voorgezet onderwijs
c = volwassenen