Terug naar lessen overzicht

GroovaRoo

Nieuw bij Danzaira

vanaf augustus 2019

Vrijdag 10:15-11:15u

Voor baby’s vanaf 8 weken oud t/m twee jaar

De filosofie achter deze vorm van dansen uit de VS is dat kindjes in de eerste 1000 dagen van hun leven (tot hun tweede verjaardag) de basis leggen voor hun fysieke, emotionele en psychische ontwikkeling. Juist in die periode zijn dans en muziek essentieel voor de rest van hun ontwikkeling.

Neem mee? Een draagzak of draagdoek, gemakkelijk zittende kleding (ouder)

Dans & Connectie

Hechting tussen ouder en kind

Door het één op één contact tussen ouder en kind tijdens het dansen wordt de band tussen beiden extra versterkt. Je kindje voelt hoe jij beweegt en hoe je reageert op de muziek. Het maakt je kindje echt niet uit of je een sterdanser bent of niet, daar gaat het bij GroovaRoo niet om. Hou ze dichtbij, laat ze voelen wat muziek en dans teweeg kunnen brengen. 

Plezier

GroovaRoo Babydawearing dansles gaat vooral om het hebben van plezier samen met je kindje maar ook met de andere ouders en kindjes in de les. In veel culturen is het nog steeds heel gewoon dat er thuis samen gedanst en gezongen wordt. Bij ons in Nederland is dat wat weg gezakt, en dat is heel jammer want het heeft zoveel voordelen! Op deze manier komt je kind namelijk op een natuurlijke manier in aanraking met bewegen en met dans.

Ontwikkeling

Naast het versterken van de band tussen ouder en kind is het samen dansen ook bevorderlijk voor  de lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Het is goed voor de groei van spieren en botten en het kwijtraken van overtollige energie van je kindje. Hoe ouder je kindje is, hoe meer bewust van de liedjes en dansjes. Voor je het weet zal het mee gaan bewegen en zelfs misschien zingen…!

Als gecertificeerde GroovaRoo-instructrice ben ik er om je te helpen je comfortabel en zelfverzekerd te laten voelen tijdens een mooi moment samen met je baby.